PRIJAVA NA NATEČAJNatečaj je sestavljen iz dveh delov: prvi je okraševanje eko smreke, drugi pa je trajnostni del natečaja, v katerem lahko posamične skupine sodelujejo, če želijo.

KDO LAHKO SODELUJE?
  • Sodelujejo lahko otroci, stari od 3 let do 3. razreda osnovne šole ter varovanci vzgojno–varstvenih zavodov.Otroci lahko sodelujejo samo v skupini.
  • Vsaka skupina mora imeti vsaj enega mentorja, en mentor pa lahko na svoje ime prijavi največ dve skupini.
  • Vsaka skupina mora biti prijavljena posebej, saj bo po elektronski pošti prejela povezavo, preko katere bo mentor dostopal do prijavnega obrazca.
  • Vsaka prijavljena skupina lahko sodeluje tudi v trajnostnem delu natečaja, in sicer z oddajo predloga za trajnostni in/ali dobrodelni projekt projekt, ki bi ga radi izvedli ali podprli. Predpogoj za sodelovanje v tem delu je oddaja fotografije okrašene eko smreke.

POTEK NATEČAJA
ZBIRANJE PRIJAV: od 13. 09. 2017 do vključno 8. 10. 2017
ODDAJA FOTOGRAFIJ: do 15. 11. 2017
ODDAJA PREDLOGOV PROJEKTOV: do 15. 11. 2017
RAZGLASITEV ZMAGOVALCEV OKRAŠEVANJA EKO SMREKE: 24. 11. 2017
POBIRANJE ZMAGOVALNIH EKO SMREK: 27. 11. 2017 DO 10. 12. 2017
RAZSTAVA ZMAGOVALNIH EKO SMREK V TRGOVINI MEDEX V LJUBLJANI IN V HOFERJEVIH POSLOVALNICAH PO SLOVENIJI: 10. 12. 2017 DO 6. 1. 2018

RAZGLASITEV ZMAGOVALCA PREDLOGA TRAJNOSTNEGA IN/ALI DOBRODELNEGA PROJEKTA: 10. 1. 2018

KAKO OKRASITI EKO SMREKO?
Smreka naj bo okrašena s poljubnimi okraski, ki so lahko iz naravnega ali recikliranega materiala.
Osrednja tema okraševanja so slovenske pravljice, pripovedke, pesmi, bajke in basni na temo čebel in gozdnih živali.
Pri okraševanju prepustite domišljiji prosto pot in bodite čim bolj izvirni. Pri oddaji fotografije je treba dodati tudi kratek opis eko smreke in naslov literarnega dela, ki je bilo vodilo pri okraševanju.

TRAJNOSTNI OZ. DOBRODELNI DEL NATEČAJA (OPCIJSKO)
Vsaka skupina lahko poleg okrašene eko smreke pripravi tudi predlog za izviren trajnostno in/ali dobrodelno naravnani projekt v svojem lokalnem okolju. S predlaganim projektom lahko zmagovalna skupina pomaga lokalnemu društvu, skupini, instituciji, posamezniku, lokalnemu okolju, se pridruži že obstoječemu projektu ali pa predlaga nov, lastni projekt, ki se tematsko navezuje ali dotika teme trajnosti, odgovornosti do okolja, gozda ali čebel.

Kaj je treba storiti?
Sodelujoča skupina preko povezave za oddajo fotografije sočasno ob tem odda tudi predlog za trajnostni in/ali dobrodelni projekt. Ob oddaji predloga mora skupina povedati, zakaj podpreti ravno njen predlog, ter konkretneje opisati, kakšen pozitivni učinek prinaša za okolje in družbo. Opisi naj bodo čim bolj natančni, da bomo lahko izbrali čim boljši predlog.

Opozorilo: Vse skupine, ki se prijavijo na natečaj, morajo sodelovati v prvem delu natečaja, to je izbor za najlepše oz. najizvirneje okrašeno eko smreko. Vse skupine, ki sodelujejo v prvem delu natečaja, pa lahko sodelujejo tudi v drugem, trajnostnem oz. dobrodelnem delu natečaja, vendar to ni obvezno.

IZBOR NAGRAJENCEV
Izmed vseh prejetih fotografij bo interna komisija (predstavniki obeh podjetij) izbrala in nagradila avtorje 82 najbolj izvirno okrašenih eko smrek v neposredni bližini Hoferjevih poslovalnic in 3 glavne nagrajence za najlepše okrašene smreke.

Ločeno bo izbrala 1 glavnega nagrajenca v trajnostnem delu natečaja, ki bo predlagal najbolj zanimiv trajnostni in/ali dobrodelni projekt, ki ga bosta organizatorja tudi finančno podprla.

NAGRADE
82 nagrajencev bo prejelo medeni paket, sestavljen iz izdelkov obeh organizatorjev, podjetij Medex in Hofer in bo razstavljenih v Hoferjevih poslovalnicah po Sloveniji.

3 glavni nagrajenci najlepše okrašenih eko smrek bodo prejeli:

  • Medeni paket, sestavljen iz izdelkov obeh organizatorjev, podjetij Medex in Hofer.
  • Čebelji dan – izlet z obiskom upravnih stavb obeh podjetij, Medex in Hofer, ter ogledom Hoferjevega raziskovalnega čebelnjaka.

Glavni nagrajenec trajnostnega dela natečaja pa poleg zgoraj omenjenih nagrad prejme tudi finančno podporo za izvedbo projekta v višini 1.000 €.

Še več podrobnosti o natečaju preberite v pravilih in pogojih sodelovanja.

O natečaju bomo poročali v Hoferjevem tedenskem letaku, na Facebook in Instagram straneh Hofer Slovenija in Medex, spletni strani Medex ter v slovenskih medijih.

*ZMAGOVALNE EKO SMREKE
Vse izbrane zmagovalne eko smreke postanejo z razglasitvijo zmagovalcev last organizatorjev, ki bosta izbrane eko smreke razstavila v vseh Hoferjevih poslovalnicah po Sloveniji in v trgovini Medex v Ljubljani. Vse preostale eko smreke ostanejo v vrtcih, šolah in zavodih, s katerimi lahko popestrijo dogajanje v prazničnem decembrskem času ali pa jih podarijo naprej in s tem razveselijo še druge.
Prijave so zaključene.


Naša spletna stran uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo naprednejšo funkcionalnost. Z nadaljevanjem obiska in uporabo strani soglašate z njihovo uporabo. S klikom na gumb V redu boste deležni polne izkušnje spletne strani.

Splošni pogoji V redu